Поляки присвятили відео українському загиблому пілоту Оксанченку

Поляки присвятили відео українському загиблому пілоту Оксанченку
Оксанченко став учителем для багатьох українських пілотів
фото з відкритих джерел

Олександр Оксанченко загинув у повітряному бою, відволікаючи на себе ворожу авіацію

Поляки створили відео про українського аса, загиблого Героя України полтавця Олександра Оксанченка. Про це пише Оксана Щербак.

«Наш миргородський пілот і ас. Ним захоплювались авіатори із різних країн. Він вважався одним із найкращих льотчиком-винищувачем у світі та був вчителем не для одного покоління українських пілотів. Більше ніж дві тисячі льотних годин, тріумфальні польоти на найвідоміших авіашоу», – говориться у пості.

Президент України Володимир Зеленський нагородив посмертно полковника Оксанченка званням Героя України.

Олександр Оксанченко – українець, який став найкращим льотчиком-винищувачем у світі. На його рахунку – більше двох тисяч льотних годин, до того ж він бездоганно виконував найскладніші елементи найвищого пілотажу.

Він став відомий після тріумфальних польотів на авіашоу SIAF, The Royal International Air Tattoo, International Airshow-2017, Czech International Air Fest. Його почерк і стиль виконання фігур вищого пілотажу знає весь світ.

Нагадаємо, через збройну агресію РФ в Україні станом на ранок 22 березня загинуло 117 дітей. Найбільше на Київщині – 58 та Харківщині – 40.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: