Рашисти, які дислокуються в Казахстані, відмовляються їхати на війну в Україну

Рашисти, які дислокуються в Казахстані, відмовляються їхати на війну в Україну
Командування РФ не полишає намірів повністю вивести війська з території Казахстану
aa.com.tr

Росіяни не хочуть поповнити склад окупаційного контингенту

Військовий контингент РФ розміщений в Казахстані відмовляється залишати територію країни та повертатися до місць постійної дислокації. Формальна причина відмови – відсутність спеціального повітряного транспорту, який в повному складі задіяний у війні з Україною. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Реально ж, військові не хочуть поповнити склад окупаційного контингенту. Втім, командування РФ не полишає намірів повністю вивести війська з території Казахстану, які були введені туди в ході придушення січневих мітингів проти діючої влади. Це близько тисячі військовослужбовців з повним озброєнням та технікою, які наразі дислокуються поблизу критичних об’єктів інфраструктури – аеродроми, військові полігони, нафтобази, космодром Байконур тощо.

Також РФ практично повністю вивела свої військові контингенти з озброєнням та технікою з територій Таджикистану та Вірменії для участі у війні проти України.

Нагадаємо, Казахстан назвав російське вторгнення війною. Як раніше повідомлялося, колишній президент Росії Медвєдєв опублікував на своїй сторінці «Вконтакте» пост, в якому погрожував після захоплення України напасти на Грузію та Казахстан. Він назвав Казахстан та Грузію «штучними, неповноцінними державами, які не мають права на існування та мають стати частиною Росії.

Читайте також: Казахстан ділитиметься військовими даними із Туреччиною. У рашистів вже істерика

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: