Росія планувала створити на заході України нові «народні республіки»

Росія планувала створити на заході України нові «народні республіки»
Сепаратисти мали завербувати понад пів тисячі зрадників
фото: Управління СБ України в Івано-Франківській області/Facebook

За задумом російських окупантів, створення псевдореспублік позбавило б Збройні сили України підтримки

На Івано-Франківщині працівники Служби безпеки України затримали сепаратистів, які в західних і центральних областях країни мали завербувати понад пів тисячі зрадників. За інформацією спецслужб, вони планували створити «Федеративної республіки Україна» на території Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської й Чернівецької областей. Про це повідомляють на Facebook-сторінці Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

«За задумом російських окупантів, створення псевдореспублік позбавило б Збройні сили України підтримки та забезпечення з тилу. Сепаратисти планували дискредитувати та позбавити підтримки суспільства силовиків, інспірувати недовіру до правоохоронних органів. Далі озброєні сепаратисти мали ліквідувати ключових керівників силових органів і представників влади», – ідеться у повідомленні.

Після цього в регіонах сепаратисти планували захопити адміністративні будівлі та проголосити «народні республіки» за зразком так званих «Л/ДНР», а потім об’єднати їх у нову підконтрольну Росії державу.

«Працівники СБУ виявили в організаторів готові маніфести до армії, силовиків та цивільного населення України із закликами переходити на їхню сторону. Крім того, знайшли звернення до іноземних держав про вимогу визнання нового «анклаву», – ідеться у дописі.

Спільники заколотника дали покази проти організатора. Проводяться слідчі дії.

За статтею 109 Кримінального кодексу України зраднику та його посібникам загрожує 10 років ув’язнення.

Раніше СБУ затримала зрадника, який «здав» ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром. Ним виявився організатор луцького клубу авіалюбителів «ОВАЛ» Ілля Сметанін, який вже раніше потрапляв у поле зору спецслужб через подібну діяльність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: