«Даємо їм по зубах»: СБУ розповіла, як відбиває кібератаки Росії

«Даємо їм по зубах»: СБУ розповіла, як відбиває кібератаки Росії
фото з відкритих джерел

СБУ з початку року нейтралізувала понад 550 кібератак

Абсолютна більшість кібератак РФ наразі сфокусовані саме на нашій державі - у 2023 році кіберфахівці СБУ вже нейтралізували понад 550 таких загроз. Про це в ефірі національного телемарафону заявив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

«Якщо минулого року ми нейтралізували більше 4,5 тис. кібератак та критичних кіберінцидентів, то за півтора місяці цього року вже маємо 550 таких атак. Тобто Росія продовжує тримати темп і масованість. Але абсолютну більшість кібератак ми зупинили на початкових етапах», – підкреслив Вітюк.

За його словами, основними цілями ворожих кібернападів є об’єкти логістики і транспорту, енергетична галузь України, військові об’єкти, а також інформаційні ресурси і державні реєстри.

Як наголосив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ, РФ постійно атакує Україну з 2014 року.

За словами представника СБУ, підтримка міжнародних партнерів також допомагає Україні ефективно протистояти ворогу.

«У цій війні ми не тільки відбиваємо атаки російських окупантів, а й ефективно контратакуємо самі. Важлива мета: отримання розвідінформації для наших ЗСУ. Але іноді і просто «даємо їм по зубах», симетрично і навіть набагато потужніше відповідаємо на їх кіберагресію», – резюмував Вітюк.

До слова, Служба безпеки України викрила угрупування в Києві, яке нелегально перевозило людей до тимчасово окупованих Криму та Донецька. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: