Запобіжний захід голові НСЗУ: Гусак виступила у суді

Запобіжний захід голові НСЗУ: Гусак виступила у суді
Наталія Гусак є головою НСЗУ із З листопада 2021 року
фото: lb.ua

Захист чиновниці наполягає на тому, щоб запобіжний захід не застосовувався, бо це матиме репутаційні втрати і може заважати роботі голови НСЗУ, зокрема її відрядженням

Сьогодні, 1 листопада, у Печерському районному суді у відкритому форматі проводиться судове засідання, на якому мають обрати запобіжний захід главі Національної служби здоров’я України Наталі Гусак, яку підозрюють у службовому недбальстві. 

Засідання проходить у відкритому форматі, тож на нього можли потрапити всі бажаючі. Як зазначає LB.ua, прокурор Офісу генерального прокурора просить для Гусак особисте зобов'язання. Захист чиновниці наполягає на тому, щоб запобіжний захід не застосовувався, бо це матиме репутаційні втрати і може заважати роботі голови НСЗУ, зокрема її відрядженням.

Прокурор наполягає на тому, що в квітні 2022 державне підприємство «Електронне здоровʼя» не виконувало роботи, оплачені НСЗУ. Про це, за словами прокурора, свідчать нулі у одному з додатків до договору за квітень, і свідчення трьох свідків з ДП «Електронне здоров’я». Йдеться про формування технічних вимог до медичних інформаційних систем. Відповідно до експертиз Офісу генерального прокурора, це призвело до збитків у розмірі 2 млн 128 тис. грн.

Наталя Гусак натомість пояснила, що формування цих технічних вимог тривало не один місяць, і що це відображено в інших таблицях, оскільки ця послуга є частиною іншою комплексної послуги.

«Якби я підписала додаток з одиницями, це була б недбалість. Я підписала з нулями, тому що так має бути, це відповідно сформовано. Також я розуміла, що всі пункти виконуються, що підтверджується іншою таблицею, яка є невідʼємною частиною звіту, І переконана, що послуга надавалася у повному обсязі», – сказала Гусак.

Вона додала, що така форма звіту є затвердженою Міністерством цифрової трансформації. «Іноді нулі дратують, але він вказує, що ми знаємо, що і коли надавалося», – додала вона.

Обрання запобіжного заходу розглядає суддя Сергій Вовк, який обвинувачувався, але був виправданий у винесенні завідомо неправосудного рішення. Вовк відомий зокрема тим, що відправив до в'язниці Юрія Луценка та дозволив ексзаступнику адміністрації Віктора Януковича Андрію Портнову стягнути з держави 7 млн грн за «шкоду репутації».

Раніше повідомлялося, що голова НСЗУ отримала підозру в службовій недбалості.

Читайте також: Глава НСЗУ Наталя Гусак: За лікування пацієнта з інсультом лікарня отримує до 131,5 тис. грн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: