Українців масово не пускають до РФ без причини – Держприкордонслужба

Українців масово не пускають до РФ без причини – Держприкордонслужба
За останні три дні 90 громадян України без причин не пустили до РФ

Державна прикордонна служба України звертається до громадян України за можливості утриматися від поїздок у Російську Федерацію

Державної прикордонної служби України повідомляє, що протягом останніх трьох днів до прикордонників неодноразово звертались громадяни України, яких без пояснень не пропустили на територію РФ представники служби ФСБ.

Як повідомляє Держприкордонслужба, лише через російський пункт пропуску «Нехотєєвка», що навпроти української «Гоптівки» в Харківській області, протягом вказаного терміну без будь-яких причин не пропущені понад 90 подорожуючих до РФ громадян України.

«Російські прикордонники не пояснюють причин через які не пускають до РФ або посилаються на міфічний указ про заборону в’їзду автомобілів з великим об’ємом двигуна таких, як «Toyota-Prado», «Volkswagen- Passat» та інші», - йдеться в повідомленні.

«Розуміючи, що таким чином вони порушують права людини на вільне пересування, працівники ПС ФСБ РФ здійснюють відеофіксацію, примушуючи українських громадян говорити, що останні повертаються в Україну за особистим бажанням», - додають українські прикордонники.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян України за можливості утриматися від поїздок у Російську Федерацію, «оскільки, окрім безпідставних повернень, не виключено вплив на наших громадян російськими спецслужбам».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: