Уряд дозволив українцям гуляти у парках групами до восьми людей

Уряд дозволив українцям гуляти у парках групами до восьми людей
Зміни до пом'якшення карантинних обмежень будуть оприлюднені після технічних доопрацювань та набудуть чинності з дня публікації, - Кабмін

Прогулюватися парками можна буде компанією до восьми людей, а сидіти за столом на літніх майданчиках можна буде вчотирьох, - Шмигаль

Кабінет міністрів України вніс зміни до своєї постанови № 211 і частково зняв попередні обмеження. Відповідне рішення ухвалене 13 травня на засіданні уряду. Про це йдеться на урядовому порталі.

«Шукаючи баланс між утомою людей від карантину та недопущенням спалаху хвороби, ми вирішили пом’якшити обмеження щодо перебування людей на свіжому повітрі. Прогулюватися парками можна буде компанією до 8 людей, а сидіти за столом на літніх майданчиках можна буде вчотирьох», – прокоментував рішення прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зазначається, що зміни будуть оприлюднені після технічних доопрацювань та набудуть чинності з дня публікації.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував другий етап пом'якшення карантину (відео).

Метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Також головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що масковий режим буде продовжений до кінця карантину і поки в Україні фіксуватимуть 350-500 випадків захворювань на Covid-19 щодня.

Водночас мер Києва Віталій Кличко застеріг, якщо динаміка захворюваності не покращиться, карантинні обмеження у столиці посилять.

Як повідомлялося, в Україні з 11 травня пом'якшили карантин: що відкрилося.

До відома, прем'єр - міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні продовжать карантин після 22 травня.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: