ЗСУ отримають нові танки та протитанкові комплекси українського виробництва

ЗСУ отримають нові танки та протитанкові комплекси українського виробництва

Начальник генштабу прогнозує надходження танків до кінця 2018 року

Цього року Збройні сили України отримають протитанкові комплекси «Стугна» і «Корсар» українського виробництва, а також танки «Оплот». Про це повідомив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

«Танки «Оплот» прийняті на озброєння. Ми очікували наприкінці минулого року – на початку 2018 року отримання таких танків, але, виходячи з певних технічних причин, тобто можливостей нашої оборонної промисловості, ми передбачаємо, що такі танки отримаємо до кінця 2018 року», – сказав Муженко.

Муженко також зазначає, що надання США Україні протитанкових ракетних комплексів «Джавелін», по-перше, підніме психологічну стійкість особового складу, а по-друге, достатньо серйозно оснастить підрозділи.

«Хоча наші комплекси – і «Корсар», і «Стугна» – трішки відрізняються (від «Джавелінів» – ред.) за принципами застосування, за принципами наведення, але вони мають більшу дальність ураження і більші потужності. Але вони не виключають один одного, вони можуть тільки одне одного доповнювати», – зазначив генерал армії.

Муженко запевенив, що ЗСУ отримують «широкий діапазон озброєння і військової техніки. Мова іде як про нові зразки озброєння і військової техніки, так і про модернізовані та відновлені».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: