Безсмертний вважає, що визнання Росії агресором нічого не дасть

Безсмертний вважає, що визнання Росії агресором нічого не дасть
Роман Безсмертний
Фото: Апостроф

Роман Безсмертний каже, що законом про реінтеграцію Донбасу його творці намагаються захистити себе

Екс-віце-прем’єр, колишній представник України в Мінській тристоронній контактній групі Роман Безсмертний вважає, що гіпотетичне визнання Росії агресором Верховною Радою мало що змінить у відносинах України і Росії без оголошення воєнного стану. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

За його словами, у законопроекті про реінтеграцію Донбасу («Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях»), проголосованого лише у першому читанні, було навмисно не згадано про окупацію Криму.

«Це якраз помилка авторів (не включення до тексту документу згадки про Крим – ред.), які в законі навмисно уникнули згадки про Крим. З моєї точки зору, згадка про Росію як агресора і все, що пов’язано зі створенням оперативного штабу і так далі, – це спроба осіб, які через бездіяльність вчасно не прийняли необхідних рішень, захистити себе. От як бути зі створенням цього Об’єднаного оперативного штабу? Генеральний штаб ніхто не скасовує, є законодавство, яке чітко розписує в законі про оборону, що і як він робить. І тут з’являється в одному законі якийсь Об’єднаний оперативний штаб. Що це таке? Які будуть його взаємовідносини з Генштабом?», - дивується політик.

Безсмертний допускає, що законопроект про реінтеграцію Донбасу, у якому Росія визнається агресором», міг бути поданий депутатам лише для збору голосів за закон про продовження «особливого статусу» для Донбасу.

«З формально-юридичної точки зору визнавати агресором при відсутності війни – це зупинитися напівдороги. Якби вводився режим воєнного стану, тоді було б зрозуміло, хто жертва і хто агресор. А так – агресор, ну і що? А в результаті чого? Скоріше за все, погоджусь з вами – це було зроблено задля збору голосів. Думаю, навіть, цей закон могли вкинути, щоб другий прийняти», - сказав він.

Нагадаємо, Рада схвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Також 6 жовтня Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей».

Читайте також статтю: Гра в шашки. Як Рада «повертала» Донбас.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: