Білорусь планує зустріч іноземного дипкорпусу з викраденими українськими дітьми – МЗС

Білорусь планує зустріч іноземного дипкорпусу з викраденими українськими дітьми – МЗС
Білорусь хоче показати представниками іноземного дипкорпусу так звані «місця проживання, навчання й оздоровлення» викрадених дітей
фото з відкритих джерел

Відповідно до норм міжнародного права, примусова депортація дітей може кваліфікуватися як воєнний злочин

Білорусь планує організувати відвідування представниками іноземного дипломатичного корпусу так званих «місць проживання, навчання й оздоровлення» викрадених в окупованих Лисичанську та Сєвєродонецьку дітей. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

«Зазначений захід має на меті легалізацію незаконного переміщення українських дітей із тимчасово окупованих територій України. Відповідно до норм міжнародного права, примусова депортація дітей може кваліфікуватися як воєнний злочин», – пише пресслужба.

Щоб уникнути відповідальності посадові особи Білорусі намагаються прикритись міжнародними представниками.

Міністерство закордонних справ України закликає дипломатичні представництва, які отримали відповідні запрошення в Мінськ - утриматись від участі в пропагандистській білоруського режиму.

«Як на рівні національного розслідування, так і в рамках розслідування Міжнародного кримінального суду, продовжимо роботу задля притягнення до відповідальності усіх осіб, які скоїли злочини проти українських дітей», – додає МЗС.

Нагадаємо, депутати Європарламенту закликають Міжнародний кримінальний суд (МКС) видати ордер на арешт глави білоруського режиму Олександра Лукашенка. Це пов'язано із причетністю Білорусі до депортації дітей з України.

Як повідомлялося, білоруська опозиція передала до МКС докази незаконного переміщення українських дітей на території Білорусі.

Читайте також: Лукашенко хоче уникнути покарання за війну проти України?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: