ДБР чекає Януковича на допит

ДБР чекає Януковича на допит
Віктор Янукович фігурує у справі за фактом дезертирства співробітників Управління Державної охорони
фото: tass.ru

Допит експрезидента-утікача заплановано на 9 лютого

Державне бюро розслідувань викликає на допит експрезидента Віктора Януковича 9 лютого. Відповідна повістка про виклик опублікована у газеті «Урядовий кур’єр».

«Янукович Віктор Федорович, 09.07.1950 р.н., відповідно до вимог ст.ст. 134, 135 КПК України Вам необхідно з’явитися 9 лютого 2022 року о 9 год. 00 хв. до Державного бюро розслідувань за адресою м. Київ, вул. Борисоглібська, 18, каб. 524 для отримання, у разі погодження прокурором, повідомлення про підозру у кримінальному провадженні № 42013110000001029 від 25.11.2013, та допиту як підозрюваного», – йдеться у повідомленні.

5_37

За даними ЗМІ, мова йде про кримінальне провадження за фактом дезертирства співробітників Управління Державної охорони, у якому раніше було повідомлено про підозру начальнику охорони Януковича.

Як повідомлялося, 1 лютого у ДБР поінформували, що колишньому заступнику начальника Управління державної охорони України – начальнику Служби безпеки Президента України, якому ДБР повідомило про підозру в дезертирстві, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Начальником служби безпеки Віктора Януковича тоді був Костянтин Кобзар.

У листопаді 2021 року Кобзарю повідомили про підозру у дезертирстві і переправленні колишнього президента до РФ.

Раніше колишній начальник особистої охорони Януковича Костянтин Кобзар заявив, що активісти Майдану нібито хотіли вбити Януковича.

Нещодавно секретар РНБО натякнув, що Янукович отримав російське громадянство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: