Джемілєв про наступний великий обмін: Цим ми не вирішуємо проблему

Джемілєв про наступний великий обмін: Цим ми не вирішуємо проблему
Мустафа Джемілєв мав зустріч з президентом Володимиром Зеленським

«Путін може арештувати ще людей, коли захоче, скільки захоче»

Лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським обговорив питання наступного великого обміну полоненими. За даними Джемільова, глава держави пообіцяв, що процес обміну буде поновлено після того, як розв’яжеться ситуація з коронавірусом.

Нагадаємо, вже довгий час тривають розмови про визволення 200 українців, серед яких 86 кримських татар. Але досі невідомо, коли цей обмін відбудеться.

«Я нагадав, що у 2017 році двох наших за допомогою Ердогана звільнили, але за тиждень арештували ще чотирьох. Коли Бекірова, який був у списку разом з Сенцовим, звільнили, після цього десь через три-чотири дні арештували ще трьох наших співвітчизників. Тому одним цим ми не вирішуємо проблему. Путін може арештувати ще людей, коли захоче, скільки захоче», – розповів Мустафа Джемілєв про деталі зустрічі в інтерв’ю «Главкому». 

На питання, як розірвати це замкнене коло, лідер кримських татар відповів: «Тільки великим тиском. Санкції, санкції і ще раз санкції. За кожен арешт, за кожен злочин слід карати окупантів якимось санкціями». 

Нагадаємо, вчора, у День роковин депортації кримських татар,  Мустафа Джемілєв мав зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Під час неї Джемілєв подякував президенту за те, що МЗС вивісило кримськотатарські прапори на українських дипустановах у багатьох країнах світу до роковин депортації. При цьому один із провідників кримськотатарського національного руху, народний депутат України від партії «Європейська Солідарність» Мустафа Джемілєв побачив, що у Зеленського є бажання не дратувати Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: