Джемілєв зустрівся з Зеленським і побачив у президента бажання не дратувати Росію

Джемілєв зустрівся з Зеленським і побачив у президента бажання не дратувати Росію

Лідер кримських татар вважає, шо треба називати речі своїми іменами.

Мустафа Джемілєв прокоментував висловлювання президента до Дня депортації кримських татар

Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook, згадуючи День депортації, жодним чином не вказав, хто саме винен у геноциді кримських татар. В указі щодо встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя теж не йдеться про те, хто окупант. Мустафа Джемілєв вважає, що це може свідчити про те, шо у президента є бажання зайвий раз не дратувати Кремль, створювати більш прийнятну атмосферу відносин із Росією. Але це, на думку лідера кримських татар, хибна  політика, бо треба називати речі своїми іменами.

«Я би сказав так: бажано було би, звичайно, говорити чітко, але у президента своє бачення щодо цього…» – сказав Мустафа Джемілєв в інтерв’ю «Главкому».

Нагадаємо, Мустафа Джемілєв обговорив під час зустрічі із Володимиром Зеленським створення національної територіальної автономії кримськотатарського народу. Також мова йшла про законопроекти, які потрібно найближчим часом подати у Верховну Раду від  імені президента. Це поправки до ст. 10 Конституції, яка стосується Автономної Республіки Крим, що дозволять переформатувати її у національну територіальну автономію, закон про корінні народи і закон про статус кримськотатарського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: