Перейменування університету ім. Черняховського. Зеленський підписав указ

Перейменування університету ім. Черняховського. Зеленський підписав указ
Національний університет оборони України імені Івана Черняховського
фото ілюстративне

Зеленський відвідав виш, де взяв участь в урочистостях з нагоди випуску слухачів університету

Національний університет оборони України у Києві більше не носитиме ім'я радянського воєначальника Івана Черняховського. Відповідний указ з'явився 16 червня на сайті президента.

«Визнати таким, що втратив чинність, указ президента України від 22 лютого 2013 року № 85/2013 «Про присвоєння імені Івана Черняховського Національному університету оборони України», – йдеться в тексті документа.

Перейменування університету ім. Черняховського. Зеленський підписав указ фото 1

Також Зеленський відвідав виш, де взяв участь в урочистостях з нагоди випуску слухачів університету. Цьогоріч навчальний заклад підготував 317 випускників стратегічного, оперативно-тактичного й тактичного рівнів підготовки.

Хто таки Черняховський?

Черняховський Іван Данилович – радянський воєначальник, двічі герой Радянського Союзу.

Ім'я Івана Черняховського університету було присвоєно указом президента-втікачем Віктора Януковича, якого у 2019 році український суд визнав винним в державній зраді та в пособництві Російській Федерації. Іван Черняховський був знаним радянським воєначальником, проте на території України в 1921-1923 роках брав участь в боротьбі проти українських повстанців, крім цього підрозділи, які під його командуванням увійшли в Східну Пруссію, відзначались абсолютно жорстоким та нелюдським ставленням до мирного населення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: