СБУ відкрила кримінальне провадження щодо можливої державної зради Єрмака і Кучми

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо можливої державної зради Єрмака і Кучми

СБУ взялася за розслідування можливої державної зради Єрмака і Кучми

«Відкриття провадження – це лише перший крок», – нардеп

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення державної зради «окремими представниками української делегації» на переговорах у Мінську.

Про це на своїй сторінці в Facebook народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В'ятрович.

«Головним слідчим управлінням СБ України від 6 травня 2020 року в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України, за фактом вчинення окремими представниками української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях державної зради», – йдеться  в оприлюдненому В'ятровичем  повідомленні СБУ про виконання постанови слідчого судді.

«Шкода, що СБУ соромиться прямо назвати прізвища зазначених у моєму зверненні «окремих представників», адже йдеться про главу офісу президента Андрія Єрмака і другого президента України Леоніда Кучму. А ще шкода, що СБУ не вчинила за законом одразу після мого звернення, і мені довелося звертатися до суду», – сказав В'ятрович.

Народний депутат зазначив, що відкриття провадження – це лише перший крок. «Адже президент Зеленський, керівник його адміністрації Єрмак і голова СБУ Баканов – давні друзі і колеги по «кварталу 95». Одна команда, спільники. Та й рішення про дії в інтересах держави-агресора учасники переговорів у Мінську явно не експромтом приймали. Важко вести розслідування, коли є всі шанси вийти на самих себе. Тому маємо всім миром допомогти СБУ, тримаючи цю справу в фокусі суспільної уваги», – написав В’ятрович.

Нагадаємо,  23 квітня суд задовольнив скаргу В'ятровича та зобов'язав СБУ почати розслідування можливої державної зради Єрмаком і Кучмою.

Йдеться про зустріч ТКГ в Мінську 11 березня 2020 року, на якій за участю Єрмака і Кучми, а також заступника керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака сторони досягли домовленостей з питань обміну утримуваними особами, розведення сил і засобів, одночасного відкриття КПВВ в населених пунктах Золоте і Щастя, і введення «Консультативної ради», до складу якого повинні були входити з правом вирішального голосу по 10 представників від України, 10 - від ОРДЛО, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, РФ, Німеччини та Франції за їхньої згоди.

 

13 березня представники політичної партії «Слуга народу» заявили про неприпустимість участі представників ОРДЛО у переговорах України з РФ у рамках Тристоронньої контактної групи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: