В Офісі президента відповіли, чи планується відставка Єрмака

В Офісі президента відповіли, чи планується відставка Єрмака
Очільник Офісу президента України Андрій Єрмак
Фото: Главком

Чутки про можливу відставку голови Єрмака традиційно виконуються різними групами, які не можуть реалізувати свої «хотілки», заявили в Офісі президента

Відставка глави Офісу президента Андрія Єрмака точно не планується. Такі чутки запускаються певними групами для розкачки політичного ринку.

Про це «РБК-Україна» заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

«Ніяких планів відставки Єрмака немає. Я прекрасно розумію причини таких розмов. Слабкий голова Офісу президента – мрія для різних груп впливу. Єрмак же дотримується виключно жорсткого стилю управління і цим багатьом незручний. Але сама суть його посади – це бути операціоністом президента, людиною, яка «розшиває» його слова вниз по виконавчим вертикалях», – сказав він.

За словами Подоляка, чутки про можливу відставку голови Офісу президента традиційно виконуються різними групами, які не можуть реалізувати свої «хотілки» і які так нехитро намагаються розгойдати політичний ринок.

Він додав також, що, зокрема, з першим заступником голови Офісу президента Сергієм Трофімовим у Єрмака точно рівні і робочі відносини.

«Ніяких непорозумінь, про які часто говорять, особливо на якихось анонімних каналах, немає. Більш того, навіть якщо виникнуть якісь нюанси, тобто справедливий арбітр – президент», – сказав радник Єрмака.

«Пустопорожні ж розмови про те, що нібито перший заступник найняв якусь команду для свого медіа-просування, навіть не хочу коментувати. Зрозуміло, ми прекрасно знаємо і бачимо. Але це його справа, і втручатися в приватні питання ніхто не збирається. Впевнений, що головна функція Офісу – не інтриги, а тільки максимально повно і докладно інформувати президента і комунікувати прийняті ним рішення. Думаю, весь апарат налаштований саме на це. Без бажання витрачати час на власний піар», – зазначив Подоляк.

Нагадаємо, 29 березня, нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос виклав відео, на яких брат глави Офісу президента Андрія Єрмака – Денис Єрмак – обговорює питання призначення на різні державні посади.

Штанько і Шумський були помічниками Дениса Єрмака і також фігурують на плівках. Але пізніше вони звинуватили Андрія Єрмака в корупції і заявили, що він отримував гроші від людей, які сподівались отримати державні посади.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу через корупційний скандал, пов'язаний з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Провадження відкрито за фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади до органів державної влади.

Згодом стало відомо, що ДБР порушило справу щодо нардепа Героса, який оприлюднив «плівки Єрмака».

Як відомо, президент Володимир Зеленський не збирається реагувати на скандал з оприлюдненням відеозаписів, на яких брат очільника Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює призначення на державні посади. 

31 березня, глава Офісу президента провів брифінг, на якому прокоментував останній корупційний скандал за участю свого брата. Однак, його відповіді лише спровокували появу нових фотожаб.

Варто зазначити, що глава Офісу президента на брифінгу не дуже чітко коментував корупційний скандал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: