ЗМІ: Україна стала лідером Східного партнерства

ЗМІ: Україна стала лідером Східного партнерства
На етапі створення формату Східного партнерства в 2009 році Україна серед країн-учасниць була найбільш просунутою у відносинах з ЄС

Вихід України на перше місце обумовлений двома чинниками - успіхами всередині країни і проблемами в інших державах, пише ЗМІ

Україна вперше стала лідером рейтингу країн-учасниць Східного партнерства, який існує з 2011 року.

Про це йдеться в статті «Європейської правди».

Як зазначається, на етапі створення формату Східного партнерства в 2009 році Україна серед країн-учасниць була найбільш просунутою у відносинах з ЄС. Однак уже в 2011 році, коли з'явився перший рейтинг, Україна виявилася третьою, пропустивши вперед Молдову і Грузію.

«Тільки через п'ять років розклад сил почав змінюватися. У торішньому рейтингу (аналізує статистику і зміни на кінець 2016 року) ми піднялися на друге місце. Попереду залишалася тільки Молдова. А в цьому році Україна офіційно повернула лідерство», - йдеться в статті.

При цьому вихід України на перше місце обумовлений двома чинниками - успіхами всередині країни і проблемами в інших державах регіону, зокрема, в Молдові.

Втім, як наголошується, в євроінтеграції України зберігається велика кількість проблем, більшість з яких притаманні й іншим учасникам Східного партнерства.

При цьому Україна в 2017 році продемонструвала найбільше серед країн-учасниць Східного партнерства падіння у сфері дотримання прав людини і опустилася в рейтингу за показником «ринкова економіка і впровадження ЗВТ з ЄС».

«У попередньому звіті Україна була на 3-4-му місці разом з Молдовою, зараз - на 5-6-му разом з Білоруссю», - йдеться в статті.

Як зазначається, у Брюсселя є зауваження і до того, як Україна виконує асоціацію.

«Хоча українська влада анонсувала плани впровадження стандартів ЄС, у 2017 році ситуація суттєво не змінилася. Україна гармонізувала лише 39% національних стандартів і погодила 60%», - говориться в рейтингу країн СП.

Але незважаючи на претензії від ЄС, про жоден відкат не йдеться.

«Ми в 2017 році поліпшили і цей показник - але справа в тому, що всі без винятку інші держави показали більш значне зростання», - наголошується в статті.

Нагадаємо, у середині лютого віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Угода про асоціацію з Європейським Союзом виконана на 42%. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: