Міністр освіти пояснила, чому кількість тих, хто провалив ЗНО з української мови, різко зросла

Міністр освіти пояснила, чому кількість тих, хто провалив ЗНО з української мови, різко зросла
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич
Фото прес-служби Міністерства освіти та науки

Цього року 14% учнів не склали ЗНО з української мови та літератури

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич в інтерв’ю «Главкому» пояснила чим цьогорічне ЗНО відрізняється від попередні, а також чому провальних тестів з української мови та літератури цього разу виявилося набагато більше.

«На ЗНО з української мови і літератури прийшли також учні професійно-технічних навчальних закладів. Вони вперше зобов’язані складати ЗНО, аби отримати атестат про повну загальну середню освіту. Як наслідок, ми маємо більшу кількість тих, хто не склали ЗНО з української мови. Цього року це 14%, а минулого року було 7,55%, тобто майже вдвічі менше», - розповіла міністр.

Гриневич нагадала, що цього року до ЗНО з іноземної мови вперше додали аудіювання. Отже, тривожність щодо аудіювання вилилась у велику дискусію про те, що «діти не чули», «не розуміли», «було заскладно».

«Але результати показали зовсім іншу картину – лише 0,02% від загальної кількості учасників не змогли дати жодної правильної відповіді при аудіюванні. Це близько 18 осіб з більше ніж 86 тис. учасників. При цьому усі відповіді правильно дали 1,4% учасників. Аналіз демонструє, що крива отриманих результатів абсолютно традиційна, тобто низькі, середні та високі результати з аудіювання пропорційно отримала типова для таких тестів кількість учасників», - зазначила очільниця Міносвіти.

Окрім складності завдань, також були нарікання на умови проведення тесту. Але їх оскаржили зрештою всього 66 учасників. «Коли розглянули ці апеляційні заяви, то виявилося, що лише в чотирьох аудиторіях був збій, технічні проблеми», - пояснила Гриневич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: