Уряд змінив систему фінансування університетів

Уряд змінив систему фінансування університетів

Нова формула фінансування буде враховувати результати діяльності університетів

При фінансуванні університетів будуть враховуватися результати їхньої діяльності. Про це заявив прем'єрміністр Олексій Гончарук в Telegram у вівторок, 24 грудня.

«Змінюємо підходи до фінансування університетів - будемо фінансувати установи вищої освіти відповідно до результатів їхньої діяльності», - повідомив прем'єр.

За словами Гончарука, вже з січня працюватиме формульний підхід - 80% бюджету виші будуть отримувати гарантовано для базових витрат, решта - залежно від позиції в міжнародних рейтингах, відсотків працевлаштування випускників, обсягу залучених з альтернативних джерел коштів тощо.

Гончарук наголосив, що уряд йде від традиційного показника за кількістю студентів. Зміна підходів до фінансування дозволить підвищити якість освіти, яку студенти отримують в університетах, і буде стимулювати економічно раціональну поведінку університетів.

Раніше Міносвіти тимчасово зупинило акредитацію вишів. Міністерство вирішило набрати більше експертів, в тому числі і міжнародних, щоб поліпшити процес атестації.

Також в Україні проведуть масштабний аудит освітніх закладівМета аудиту - отримати дані для побудови оптимальної карти закладів профосвіти, визначити найкращих, де можуть бути сконцентровані ресурси держави та учні, повідомили в міністерстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: