Вчені з’ясували, чому після початку пандемії коронавірусу людям почали снитися страшні сни

Вчені з’ясували, чому після початку пандемії коронавірусу людям почали снитися страшні сни

Через пандемію коронавірусу люди переживають проблеми зі сном

Люди переживають стрес через пандемію

Учені з коледжу при університеті св. Томаса (Міннесота, США) з’ясували, яким чином пандемія коронавірусу впливає на сон здорових людей, які перебувають в самоізоляції.

Якщо людина переживає стрес через пандемію коронавірусу, то помічає, що її сон змінився. Професор нейробіології і психології Роксана Прічард зазначила, що нічні кошмари і  проблеми зі сном у багатьох людей сьогодні – закономірне явище, оскільки людина переживає неспокій у ситуації загрози і небезпеки, – повідомляє Iflscience.

Зі слів науковиці, людям стає важче заснути через стресс, який вони переживають, а також через те, що вони «прокручують у голові» негативну інформацію, яка тепер лине звідусіль. Через це  і виникають нічні кошмари, які після пробудження ще довго не полишають людину, і впливають на її емоційний стан.

«Коли сни провокують тривогу, багатьом людям важко впоратися з нею, і вони починають вживати алкоголь, щоб розслабитися. Але це може ще більше порушити сон», – вважає Роксана Прічард,

Вчена зазначає, що сон надзвичайно важливий для підтримки хорошого фізичного та психічного здоров’я, оскільки коли ми спимо, наш мозок відпочиває і відновлюється. Коли ми хронічно позбавлені сну, це негативно впливає на імунну систему, відтак збільшується ризик захворіти. На думку Роксани Прічард, треба перестати хвилюватися намарно і боятися. Дотримання  правил карантину та самоізоляції запевнить безпеку і допоможе уникнути захворювання.

Нагадаємо, раніше практикуючий психолог Анна Дердюк в інтерв’ю «Главкому» розповіла про  настрої у суспільстві, способи подолання карантинного стресу та вихід із нього.

Психотерапевт Лариса Дідковська у коментарі «Главкому» пояснила, що паніка – це природний стан людини, яка потрапляє в ситуацію небезпеки. Це означає, що людина мусить десь подіти свою напругу і тривогу. Для цього треба діяти. Головне завдання – перевести енергію напруги у конструктивну дію, а не на деструктив.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: