Верховний комісар ОБСЄ відвідає Україну, щоб обговорити закон про освіту

Верховний комісар ОБСЄ відвідає Україну, щоб обговорити закон про освіту
Верховний комісар ОБСЄ у справах меншин Ламберто Заньєр

Заньєр висловив свою стурбованість ситуацією, що склалася навколо українського закону про освіту

Верховний комісар ОБСЄ у справах меншин Ламберто Заньєрзаявив міністрові закордонних справ Угорщини Петерові Сійярто, що незабаром відвідає Україну, щоб особисто обговорити з українським керівництвом ситуацію навколо нового українського закону про освіту.

За словами Сійярто, Заньєр висловив свою стурбованість ситуацією, що склалася.

Угорський політик сказав, що на попередніх зустрічах із українськими високопосадовцями міжнародний дипломат порушував це питання, постійно слідкує за розвитком ситуації і «тримає її на порядку денному».

Обидва зустрілися раніше 24 жовтня в Палермо в Італії, де на полях конференції ОБСЄ з питань середземноморського партнерства вони вели мову про освітній закон України.

Як повідомлялося, Угорщина планує поставити на саміті асоціації з Україною питання щодо порушення Угоди про асоціацію з ЄС у зв'язку з ухваленням українського закону про освіту.

Польща виступає проти перегляду Угоди про асоціацію України з ЄС і заохочуватиме Київ та Будапешт розв'язати освітню проблему шляхом діалогу.

28 вересня глава МЗС України Павло Клімкін направив 7-му статтю закону про освіту на розгляд Венеціанської комісії. Висновки комісії стосовно закону будуть готові до грудня.

Міністерство закордонних справ України із здивуванням сприйняло заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто стосовно перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Міністр освіти України Лілія Гриневич заявила, що не вважає заяви Угорщини цивілізованим діалогом.

Читайте також матеріал «Главкома»: Як Україну розпинали за мову. Резолюція ПАРЄ та її наслідки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: