Чорновол заявила, що керівник ДБР скоїв злочин на п’ять років тюрми

Чорновол заявила, що керівник ДБР скоїв злочин на п’ять років тюрми
Колишня депутатка нагадала, що є кримінальна стаття, яка передбачає серйозні покарання «за невиконання службовою особою судових рішень»

ДБР офіційно підтвердило, що не виконало рішення суду - Чорновол

Народний депутат 8-го скликання, журналістка Тетяна Чорновол заявила, що керівник Державного бюро розслідувань Роман Труба скоїв злочин на п’ять років тюрми.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.  

Чорновол повідомила, що «ДБР офіційно підтвердило, що не виконало рішення суду».

«Шевченківський суд міста Києва зобов'язав ДБР внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань дві мої заяви проти Портнова. На виконання ухвали суд дав ДБР 24 години. З цього часу вже минуло 10 разів по 24 години, але рішення досі не виконане. ДРБ мало нахабство мені прислати навіть офіційне підтвердження, що ухвала суду не виконана», - написала Чорновол.

Колишня депутатка нагадала, що «є 382 стаття ККУ, згідно якої за невиконання службовою особою судових рішень передбачені серйозні покарання».

.jpg_159

«А саме:

1. Умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню -
карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, -
караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Умисне невиконання службовою особою рішення Європейського суду з прав людини -
карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - наголосила Чорновол.

Активістка зазначила, що «тепер справа за НАБУ - дати правову оцінку діям Труби і притягнути його до кримінальної відповідальності».

Як повідомлялося, 11 вересня суд зобов’язав ДБР розпочати розслідування щодо Портнова.

Нагадаємо, 6 вересня народний депутат 8-го скликання Тетяна Чорновол повідомила, що Державне бюро розслідувань відмовляється порушувати кримінальні справи проти соратника Януковича Андрія Портнова, абсолютно ігноруючи вимоги Кримінального процесуального кодексу.

Як відомо, Портнов повернувся в Україну у травні цього року.

Раніше повідомлялося, що Нацполіція відмовилася порушувати справу проти Портнова, який ініціював низку проваджень проти п’ятого президента Петра Порошенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: