Аналітики назвали площу України, захоплену окупантами у 2024 році

Аналітики назвали площу України, захоплену окупантами у 2024 році
фото ілюстративне

ISW зазначає, що Україна змушена економити боєприпаси та приділяти пріоритет обмеженим ресурсам для критичних ділянок фронту

Росія захопила приблизно 305 км² території України у період з 1 січня по 1 квітня 2024 року. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив під час селекторної наради з російським військовим керівництвом 2 квітня, що з початку 2024 року російські війська захопили 403 км² території України.

ISW спостерігав лише візуальні докази, які дозволяють інституту підтвердити, що російські сили захопили приблизно 305 км² у період з першого січня по перше квітня 2024 року.

Аналітики продовжують оцінювати, що нестача матеріалів змушує Україну економити боєприпаси та приділяти пріоритет обмеженим ресурсам для критичних ділянок фронту. Однак збільшення ризику російського прориву в інших, менш забезпечених секторах, і загальна нестабільність лінії фронту, ніж здається нинішнім відносно повільним темпом просування Росії.

Аналітики назвали площу України, захоплену окупантами у 2024 році фото 1
карта: ISW

ISW зазначає, що обмеження матеріальних засобів України також забезпечують гнучкість російських збройних сил у тому, як вони проводять наступальні операції, що може призвести до з’єднання та нелінійних можливостей для російських збройних сил досягти значних операційних успіхів у майбутньому.

Нагадаємо, що раніше ISW назвав напрямки, на яких наступають окупанти: поблизу Авдіївки та на східному (лівому) березі Дніпра в Херсонській області. 

Читайте також: Уряд виділив додаткові 5,6 млрд грн на зведення фортифікацій

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: