Кирило розказав, як бог покарав патріарха Варфоломія за підтримку Української церкви

Кирило розказав, як бог покарав патріарха Варфоломія за підтримку Української церкви
«Наслідок настав негайно, тому що гріх був занадто великим» – керівник РПЦ

Кирило вважає, що перетворення Собору Святої Софії у Стамбулі на мечеть є божим провидінням

Предстоятель Російської православної церкви (РПЦ) Патріарх Кирило у свіжому інтерв’ю заявив, що бог покарав Патріарха Константинопольського Варфоломія за підтримку «церковного розколу» в Україні.

Про це йдеться в інтерв’ю Патріарха Кирила пропагандистському телеканалу «Росія».

«Патріарх Варфоломій ввів розкольників в київську святиню – у Київську Софію. І втратив Софію Константинопольську. Мені хотілося б, щоб люди задумалися, що ж сталося. Ти відібрав Софію Київську у православних людей, у православної церкви, ти увійшов туди та привів туди розкольників. І ти втратив свою власну Софію», – сказав Кирило.

Він зазначив, що наслідок настав негайно, тому що «гріх був занадто великим».

Керівник РПЦ назвав ці події божим провидінням, а також додав, що до всього того, що відбувається, нібито причетна «впливова політична сила» однієї з наддержав. Але він не уточнив, яку саме державу має на увазі.

Нагадаємо, 10 липня 2020 року президент Туреччини Реджеп Ердоган підписав указ, яким перетворив Собор Святої Софії у Стамбулі на мечеть. Рішення ухвалили незабаром після того, як Держрада Туреччини (вищий адміністративний суд країни) скасувала декрет Кемаля Ататюрка від 1934 року про перетворення собору на музей.

З 11 жовтня 2018 року, коли відбулося скасування акту від 1686 року про тимчасову передачу Київської митрополії в управління Московської церкви, в Україні УПЦ МП більше не існує. РПЦ не визнає рішення Вселенського патріархату та розірвала канонічне спілкування з Фанаром та церквами, які визнали ПЦУ.

Як повідомлялося, 30 листопада 2020 року патріарх Варфоломій підтвердив, що відвідає Україну у серпні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: