Сьогодні у Києві прощатимуться з Євгеном Марчуком

Сьогодні у Києві прощатимуться з Євгеном Марчуком

Євген Марчук – український державний діяч, четвертий прем’єр-міністр України, генерал армії України, кандидат юридичних наук

Фото Главком

Прощання з Марчуком відбудеться в будинку офіційних прийомів у Києві

Попрощатися з колишнім прем’єр-міністром Євгеном Марчуком можна буде 7 серпня. Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Прощання з Марчуком відбудеться в суботу, 7 серпня, з 12:00 до 15:00 в будинку офіційних прийомів у Києві за адресою: вул. Грушевського, 22.

Нагадаємо, 5 серпня помер Євген Марчук, ексглава уряду, колишній очільник Служби безпеки України, екссекретар Ради національної безпеки і оборони України.

Коронавірусна хвороба загострила захворювання, на які він страждав, та спровокувала гостру серцево-легеневу недостатність. Євгену Марчуку було 80 років.

Євген Марчук – український державний діяч, четвертий прем’єр-міністр України, генерал армії України, кандидат юридичних наук.
Марчук став першим головою Служби безпеки України й очолював її з 6 листопада 1991 до 12 липня 1994 року.
Також Марчук обіймав посади:
  • державного міністра з питань оборони, національної безпеки і надзвичайних ситуацій УРСР;
  • віце-прем’єр-міністра України в уряді Віталія Масола;
  • першого віце-прем’єр-міністра України – голови Координаційного комітету при президентові України щодо боротьби з корупцією і організованою злочинністю;
  • прем’єр-міністра України (1995-1996); секретаря РНБО (1999 рік);
  • міністра оборони (2003-2004).
10 грудня 2014 року очолив Міжнародний секретаріат з безпеки та цивільної співпраці між Україною та НАТО. З травня 2015 року – представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи на Мінських переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. З 21 листопада 2018 року очолював українску делегацію в ТКГ замість Леоніда Кучми.

Пресцентр СБУ повідомив причину смерті політика. Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття його родині.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: