Чи будуть повістки через месенджери: роз'яснення нардепа

Чи будуть повістки через месенджери: роз'яснення нардепа
фото з відкритих джерел

До початку війни база мобільних номерів чоловіків призовного віку була майже повністю сформована

В Україні можуть вручати повістки військовозобов'язаним через месенджери. Сформована база мобільних номерів чоловіків призовного віку, а отже «технічні можливості дозволяють надіслати повістку онлайн». Про це розповів народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки України Федір Веніславський під час телемарафону.

Водночас говорити про відповідний законопроєкт – завчасно. Веніславський уточнив, що наразі розсилок повісток через соцмережі не буде. 

«На рівні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки ми наразі розглядаємо питання удосконалення законодавчих підстав для вручення повісток, у тому числі можливість відправляти чоловікам, які підлягають мобілізації, повідомлення про необхідність з'явитись у центр комплектування за допомогою месенджерів, тобто відправляти повістки онлайн. Наразі розглядаємо можливість усунення бюрократичних проблем, пов'язаних з цим питанням», – зазначив Веніславський.

Він також підкреслив, що справді є деякі проблеми з мобілізацією, тому що «через війну є дуже багато внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані, але оскільки вони перебувають не за місцем реєстрації, і не всі стали на військовий облік за місцем фактичного проживання, є проблеми з призовом».

Раніше повідомлялось, кого можуть призвати з однієї родини під час мобілізації у 2023 році.

Читайте також: Міноборони пояснило, як сприймати новини про мобілізацію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: