Активісти в центрі столиці вимагають від уряду не підвищувати ціни на паливо

Активісти в центрі столиці вимагають від уряду не підвищувати ціни на паливо

Першим результатом протесту стала заява на ім'я Гройсмана

У центрі Києва проходить масова акція з вимогою не підвищувати ціни на бензин і дизельне паливо. Серед мітингувальників - всеукраїнський рух «АвтоЄвроСила» і низка інших громадських організацій.

За словами лідера «АвтоЄвроСили» Олега Ярошевича, завдання акції - звернути увагу Кабміну на неприпустимість введення квот на імпортне паливо в інтересах одного гравця - компанії «Укртатнафти», яка контролюється кількома приватними інвесторами, в тому числі Ігорем Коломойським.

Першим результатом протесту стала заява, яку активісти передали на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. «Громадська організація «АвтоЄвроСила» звертається до вас з вимогою зупинити маніпуляції навколо створення і введення штучного ембарго на паливо і, як наслідок, штучного підняття цін на паливо на 40%», - говориться в заяві.

Ярошевич додав, що з джерел, близьких до уряду і МЕРТ, йому стало відомо, що сьогодні Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі повинна ухвалити свідомо узгоджене рішення про початок розслідування щодо імпорту нафтопродуктів. За словами Ярошевича, таке рішення буде супроводжуватися введенням квот і встановленням мит на поставки бензину і ДП понад квоту, що призведе до подорожчання палива на 30-40%.

«Після палива по ланцюжку піднімуться ціни на продукти, проїзд в транспорті, одяг, медикаменти. Ми здатні зупинити цю аферу Кабміну, якщо нас буде багато», - зазначив Ярошевич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: