Антимонопольний комітет штрафуватиме за рекламу «ліків проти коронавірусу»

Антимонопольний комітет штрафуватиме за рекламу «ліків проти коронавірусу»
В АМКУ нагадали, що наразі немає підтверджених та ефективних ліків проти нового коронавірусу

Продавців «ліків від коронавірусу» штрафуватимуть на 5% доходу від реалізації продукції за 2019 рік

В Антимонопольному комітеті повідомили, що активізують нагляд за рекламою лікарських засобів для того, аби не допустити поширення неправдивої інформації про ліки проти коронавірусу. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

В АМКУ нагадали, що наразі немає підтверджених та ефективних ліків проти нового коронавірусу, тому будь-яка інформація у рекламі про те, що лікарський засіб «лікує від коронавірусів» є введенням споживачів в оману та порушує законодавство про захист від недобросовісної конкуренції.

«У разі виявлення вищезазначених фактів органи Антимонопольного комітету будуть ухвалювати рішення про накладення на таких суб'єктів господарювання штрафів у розмірі до 5% доходу від реалізації продукції за 2019 рік», – повідомляють у Антимонопольному комітеті.

Раніше на телебаченні та в Youtube з’явилася реклама лікарського препарату «Декасан», що «діє» на коронавіруси. Водночас медики запевняють, що жоден препарат у світі не здатний побороти коронавіруси в організмі людини.

Також Міністерство охорони здоров’я попередило про шахраїв, які продають псевдоліки від коронавірусу, і закликало не довіряти такій рекламі та не купувати сумнівні препарати.

 На сьогодні, 23 березня, в Україні зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби (три з них – летальні). За добу було зафіксовано 26 нових випадків зараження коронавірусом.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: