Чи можуть фрілансери отримати допомогу з безробіття? Роз’яснення Центру зайнятості

Чи можуть фрілансери отримати допомогу з безробіття? Роз’яснення Центру зайнятості

Якщо фрілансер працював офіційно. то може отримати допомогу з безробіття

За офіційними даними, кількість громадян, які втратили місце роботи за останні два місяці, перевищила 200 тисяч

Фрілансер має право на право на отримання допомоги у випадку безробіття, якщо він виконував роботу офіційно, тобто відповідно до цивільно-правового договору, але зараз її втратив. Якщо ж фрілансер працював неофіційно, відповідно, не сплачував єдиний соціальний внесок до страхових фондів, у такому разі він не має страхового стажу для отримання допомоги, роз’яснили у Державному центрі зайнятості.

Взагалі, якщо особа не має страхового стажу ї їй 35 і більше років, то вона не має права на статус безробітного і відповідно – на виплату допомоги з безробіття. На жаль, як повідомили у Державному центрі зайнятості, звернень саме від таких людей зараз дуже багато.

Нагадаємо, в Україні стрімкими темпами зростає безробіття. Кількість громадян, які втратили місце роботи лише за останні два місяці, перевищила 200 тисяч. І це лише офіційні дані, якими оперує Державна служба зайнятості.

Інфографіка Державного центру зайнятостіІнфографіка Державного центру зайнятості

Загалом кількість зареєстрованих безробітних в Україні нині становить 490,5 тис. осіб. Це на 60,7% більше, ніж минулого року. З них 408 тисяч отримують допомогу. Паралельно з різким зростанням кількості незайнятих майже на 60% від минулорічних показників знизилася кількість вакансій. Сьогодні їх 50,5 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: