До кризи і зупинки вуглепрому видобуток вугілля в Павлограді зростав завдяки інвестиціям - Чех

До кризи і зупинки вуглепрому видобуток вугілля в Павлограді зростав завдяки інвестиціям - Чех
Зупинка «Павлоградвугілля» може принести серйозні проблеми із зайнятістю населення
Фото: СКМ

Зупинка «Павлоградвугілля» може принести серйозні проблеми із зайнятістю населення

До кризи в енергетичній і вуглевидобувній галузі об'єднання «Павлоградвугілля» значно нарастило вуглевидобуток завдяки інвестиціям власника в підприємство. Про це заявив екс-заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України, експерт енергетичних ринків Сергій Чех.

«Давайте відстежимо, як в «Павлоградвугіллі» зростав видобуток. У позаминулому році 19 мільйонів на поточний рік, в минулому на 20 мільйонів. До приватизації видобуток становив 10 мільйонів, це в 2004 чи 2005 році. Тобто, там планомірно і цілеспрямовано йшла робота інвестиційна», - сказав Чех.

За його словами, в разі зупинки «Павлоградвугілля» в регіоні будуть серйозні проблеми, перш за все з зайнятістю жителів, оскільки це містоутворююче підприємство.

.jpg_76Екс-заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України, експерт енергетичних ринків Сергій Чех. Фото: oilreview.kiev.ua

«Це містоутворюючі підприємства і, звичайно, з зайнятістю проблеми, як всюди є, там будуть відчутніші. Тут розмови немає. «Павлоградвугілля» - це велике об'єднання. Там здійснювався, в тому числі і маневр робочої сили. Я знаю, там одну шахту закривали. Але там організована доставка робочих по інших підприємствах. Там закривалася шахта, якщо я не помиляюся, «Першотравнева», де закінчилися запаси. Люди були переведені на інші шахти. Це немаленька відстань. Не буду судити, 30-40 кілометрів. Але їх возили на роботу. Не довелося тоді людям самим ці питання вирішувати. Об'єднання всі ці питання вирішувало», - розповів Чех.

Нагадаємо, раніше гендиректор ДТЕК Максим Тимченко повідомив, що через кризу в енергетиці з 20 квітня ДТЕК призупиняє роботу 10 шахт і допоміжних підприємств об'єднання «ДТЕК Павлоградвугілля», збагачувальні фабрики Павлоградська, Добропільська, Курахівська, а також Першотравенський ремонтно-механічний завод і Науково-виробничий центр ДТЕК. На цих підприємствах працює близько 22,8 тисяч людей.

Між тим, голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець заявляв, що енергетична криза і зупинка вугільної галузі України були спровоковані діями голови парламентського комітету Андрія Геруса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: