До України прибуло перше судно з американським вугіллям

До України прибуло перше судно з американським вугіллям
Судно Ocean Ambitious в порту «Южний»

На борту балкера - 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США

У середу, 13 вересня, о 02:15 до перевантажувального комплексу  ДП «Морський торговельний порт «Южний» пришвартувалось судно Ocean Ambitious. На борту балкера - 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США для ТЕС ПАТ «Центренерго». Про це повідомила прес-служба порту.

Стивідори планують впоратися з імпортним вантажем за три доби.

В.о. директора ДП «МТП «Южний» Віталій Жуковський зазначив, що порт виконає графік прийому та відправки вугілля.

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер прокоментував: «Сьогодні ми отримали гарну новину, що перша партія американського антрацитового вугілля вже в Україні. Співпраця компанії-члена Палати «Xcoal Energy & Resources» та ПАТ «Центренерго» – це визначний крок для розвитку українсько-американських торговельних відносин».

Як повідомлялося, в Україну з 8 по 12 вересня прибудуть три кораблі з вугіллям марки «А»

Наприкінці серпня з порту американського міста Балтімор вийшло судно, завантажене 62 тис. т. енергетичного вугілля, яке має прибути до українського порту «Південний» до середини вересня.

До кінця року очікується поставка 700 тис. т антрацитового енергетичного вугілля із США. Було заплановано, що обсяг першої поставки становитиме 85 тис. т. Проте відправникам удалося швидко знайти трохи менше судно на 62 тис. т.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: