Екс-міністр економіки пояснив, чому українська влада слабка

Екс-міністр економіки пояснив, чому українська влада слабка
Голова Незалежної асоціації банків України, екс-міністр економіки Роман Шпек 

В інші країни, де менше свободи слова і більше передбачуваності, інвестор йде швидше і з більшою готовністю

Голова Незалежної асоціації банків України, екс-міністр економіки Роман Шпек заявляє про безвідповідальність та інституційну слабкість української влади. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

На його думку, Туркменістан для інвестора - привабливіший та зрозуміліший, ніж Україна. «Туркменістан, за відсутності інститутів громадянського суспільства, меншої свободи слова, - більш передбачуваний. Там, якщо влада сказала, то це буде зроблено. Якщо з владою домовився, то ти знаєш, що можеш покладатися на домовленості. А що у нас? От мені інвестиційний банкір із Лондона пише, що український міністр (не буду називати ім’я) зробив заяву, що українська газотранспортна система не готова транспортувати газ до Європи. І цей банкір питає: «Вибачте, це що, член уряду чи член диверсійного загону?».

Шпек зазначив, що людина, яка в умовах прозорої конкурентної системи заробила кошти і має на меті їх кудись вкласти, в першу чергу, шукає передбачуваності та зрозумілості.

Екс-міністр вважає, що в Україні цього немає навіть у стосунках уряду з парламентом. «От уряд – це ж продукт парламентських домовленостей. Коаліція, сформована в парламенті, створила його, а наступного дня відмовилась і почала нищити. Ви бачили, щоб парламентська більшість у Німеччині боролася проти уряду? Чи в Польщі, де зараз теж відбуваються непрості і суспільні, і політичні процеси? Немає такого. Ми маємо безвідповідальність та інституційну слабкість. І через це в інші країни, де менше свободи слова і більше передбачуваності, інвестор йде швидше і з більшою готовністю», - зазначив Шпек.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: