Експерт: Кажуть, що в населення неякісне молоко. Це не так

Експерт: Кажуть, що в населення неякісне молоко. Це не так
Вадим Чагаровський

За словами експерта, система збору молока у населення і доставки до переробника сьогодні в Україні варварська

Голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський переконаний: те, що корови в селах дають неякісне молоко – неправда. Про це він заявив у інтерв’ю «Главкому».

«Кажуть, що в населення неякісне молоко. Це не так. Корова дає високоякісне молоко, а роблять молоко неякісним люди, тому що вони створюють такі умови для його зберігання», - говорить Чагаровський.

За словами експерта, система збору молока у населення і доставки до переробника сьогодні в Україні варварська. 

«У населення, на жаль, умов перевірити, скільки в молоці жиру і скільки білків, немає. Є тільки посередник, який збирає молоко і привозить на переробку. З цього загального котла він виділяє 5 грн бабці і собі має від 1,5-2 грн, бо йому треба зібрати і довезти молоко. По дорозі до переробника  він ще розбавить молоко водичкою, кине антибіотиків для того щоб мікробіологія і кислотність були нормальні», - пояснює Чагаровський, підкреслюючи, що така логістика ніколи не забезпечить якісне молоко.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Вадим Чагаровський: Українець тепер споживає у рази менше молочної продукції, ніж за радянських часів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: