Експерт прогнозує, що ціни на пальне у травні «просядуть» ниже 20 грн за літр

Експерт прогнозує, що ціни на пальне у травні «просядуть» ниже 20 грн за літр
Зараз ціни на пальне менше 20 грнможна знайти у мереж-дискаунтерів, що працюють в економсегменте, - експерт

Запаси бензину краще робити в кінці травня, коли ціна повністю синхронізується з мінімальним рівнем вартості нафти на світових ринках, - Куюн

Директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн прогнозує у травні зниження вартості всіх марок нафтопродуктів до позначки нижче двадцяти гривень за літр. Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Телеграф».

За словами Куюна, вже зараз такі ціни можна знайти у мереж-дискаунтерів, що працюють в економсегменте.

«Ще половина мереж тримає ціни вище цієї психологічної позначки. Але процес іде і для подальшого падіння є всі передумови», - вважає експерт.

Куюн наголосив, що зараз не варто купувати бензин «про запас», як це роблять автолюбителі.

«Якщо і робити запаси, то краще в кінці травня, коли ціна повністю синхронізується з мінімальним рівнем вартості нафти на світових ринках. Але знову-таки, на все життя не запасешся: для палива потрібна тара, його потрібно десь зберігати, виникають питання безпеки. Навряд чи вийде зробити запаси більш ніж на один-два місяці, з таким же успіхом можна купити талони у паливних операторів», - радить експерт.

Як повідомлялося, на світових ринках ціни на нафту досягли історичного мінімуму за весь час її видобутку з кінця минулого століття. В Україні гуртові ціни на бензин і дизпаливо знизилися на понад 20%.

У Нацбанку прогнозують, що вартість пального до кінця цього року може впасти на 10-15%.

До слова, Україна відновила імпорт бензину з Росії.

Також повідомлялося, вартість бензину на українських заправках може впасти до 16 грн за літр. Аналітики стверджують, що темпи падіння цін на пальне відповідають середньоєвропейським.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: