Індексацію пенсій можуть перенести на більш віддалену перспективу, – Пенсійний фонд

Індексацію пенсій можуть перенести на більш віддалену перспективу, – Пенсійний фонд
Пенсіонерам не слід хвилюватися. Індексацію обов’язково проведуть, але трохи пізніше

Українські пенсіонери отримають пенсії, але, можливо, дещо пізніше

Українські пенсіонери отримають пенсії, але, можливо, дещо пізніше

Індексація пенсій, запланована на 1 березня 2020 року, може не відбутися. Для того, щоб провести індексацію, Кабмін повинен був прийняти постанову, в якій будуть прописані терміни і порядок перерахунку. Однак документ не прийнято, повідомила прессекретар Пенсійного фонду Ганна Швець.

Індексація повинна проводитися щороку, але її терміни визначає уряд. Саме він вирішує, коли призначити перерахунок – в березні, травні або в липні.

Якщо Кабмін піде у відставку, з призначенням міністрів наступного уряду може трапитися заминка, адже не секрет, що в країні дефіцит кадрів.

Крім того, влада повинна вирішувати й інші гострі проблеми, в тому числі і в контексті проблем із залученням фінансування.

У Міністерстві соціальної політики вже роз’яснили: гроші додадуть не всім, але більшості з 11,3 млн нинішніх пенсіонерів. Нагадаємо, в березні 2019 року надбавку отримали близько 10,3 млн пенсіонерів.

Відповідно до закону №1058, пенсії індексуються на 50% зростання середньої зарплати в минулому році порівняно з позаминулим роком плюс 50% інфляції в минулому році. В даному випадку береться зростання середньої зарплати у 2019 році порівняно з 2018 роком і інфляція за 2019 рік.

За даними Держслужби статистики, середньорічна зарплата (січень-грудень) у 2019 році зросла на 18,8% порівняно з 2018 роком. Інфляція за рік в 2019 році склала 4,1%. Тому очікуване зростання пенсій могло б становити 11% (це менше, ніж в минулому році через показник інфляції).

Всі розрахунки вже передано до Міністерства соціальної політики, розповіли у Пенсійному фонді. І додали, що пенсіонерам не слід хвилюватися. Індексацію обов’язково проведуть, але трохи пізніше. Правда, терміни не уточнили.

Нагадаємо, в уряді зробили тривожний прогноз для майбутніх пенсіонерів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: