Китай вперше дозволив імпорт американського рису

Китай вперше дозволив імпорт американського рису

До 2001 року ринок рису в Китаї був закритим

Заходи поширюються на поставки коричневого, очищеного і подрібненого типів рису

Напередодні торгових переговорів Пекін вирішив піти на безпрецедентні поступки Вашингтону, вперше в історії дозволивши імпорт рису зі США.

Про дозвіл імпорту поінформувало головне митне управління Китаю, пише Reuters.

Аналітики, опитані агентством, зазначають, що це «жест доброї волі» з боку Пекіна в рамках напружених переговорів двох країн про досягнення нової торгової угоди.

Це повідомлення набуває чинності з дня його публікації і свідчить про дозвіл імпорту продукції зі США в КНР, йдеться в повідомленні китайської митниці. Заходи поширюються на поставки коричневого, очищеного і подрібненого типів рису.

До 2001 року ринок рису в Китаї був закритим, потім держава приєдналася до Світової організації торгівлі і відкрила ринок для імпортних поставок, однак США не могли постачати рис через відсутність між двома країнами фітосанітарного протоколу. Незважаючи на це, Китай навіть ввів 25-відсоткове мито на американські поставки рису, яких не існувало.

Агентство також зазначає, що китайська влада не боїться конкуренції з американськими виробниками, так як, на їхню думку, такий рис неконкурентоспроможний і за своїми якостями програє постачанням з Південної Азії.

Нагадаємо, лідери США і Китаю домовилися під час саміту G-20 про перемир'я в торговельній війні, яка розпочалася між обома державами декілька місяців тому.

Так, починаючи з 1 січня 2019 року КНР заморозить на 90 днів підвищення мит на імпорт американських машин, вантажівок і запчастин для автомобілів на $126 млрд.

До слова, цього тижня Китайська народна республіка зняла заборону на імпорт українського м’яса птиці та продукції птахівництва, що діяла з 2005-2006 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: