Криптовалютою в Україні володіють близько 100 тис. осіб

Криптовалютою в Україні володіють близько 100 тис. осіб
Експерти вважають, що криптовалютам в Україні слід надати офіційний статус «валютної цінності» та регулювати аналогічно іноземним фіатним валютам

Експерти проекту USAID підрахували, що річний обсяг торгівлі гривня/криптовалюти становить близько $775 млн

Згідно з ринковими джерелами, криптовалютою в Україні володіють близько 100 000 осіб, а річний обсяг торгівлі гривня/криптовалюти становить близько $775 млн. Такий висновок зробили автори дослідження «Криптовалюти в Україні: технологія, ринок, регулювання», що було проведено експертами Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору». 

Експерти вважають, що криптовалютам в Україні слід надати офіційний статус «валютної цінності» та регулювати аналогічно іноземним фіатним валютам, приватний продаж якої в Україні не оподатковується. В такому випадку, як «валютна цінність» криптовалюта підпадатиме під юрисдикцію Національного банку України та нового Закону «Про валюту та валютні операції», що набуде чинності у лютому 2019 року.

Окрім того вони впевнені, що законодавство захисту прав споживачів та з протидії відмиванню коштів має поширювати свою дію і на операторів послуг обміну криптовалют.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: