Мільйон євро за годину. Найбільша авіакомпанія Європи підрахувала свої збитки від пандемії

Мільйон євро за годину. Найбільша авіакомпанія Європи підрахувала свої збитки від пандемії
У 2019 компанія Lufthansa Group завоювала звання найбільшзатребуваного перевізника в Європі

Зараз Lufthansa перевозить менше трьох тисяч пасажирів на день, тоді як середній показник до епідемії досягав 350 тисяч, - Спор

Одна з найбільших європейських авіакомпаній Lufthansa підрахувала фінансові втрати через пандемію коронавіруса. За твердженням генерального директора Карстена Спора (Carsten Spohr), вони складають близько мільйона євро за годину.

Згідно з заявою Спора, під час пандемії коронавіруса Lufthansa зіткнулася з найбільшою проблемою в історії свого існування. «Прийняті у всьому світі обмеження призвели до того, що мільйони людей відмовилися від перельотів і залишилися вдома, тим самим «поставивши авіаційну галузь на коліна», - наголосив гендиректор авіакомпанії.

Спор поінформував, що зараз Lufthansa, в яку входять дочірні компанії Eurowings, SWISS, Brussels Airlines і Austrian Airlines, перевозить менше трьох тисяч пасажирів на день, тоді як середній показник до епідемії досягав 350 тисяч.

«Ми втрачаємо близько мільйона євро за годину, кожен день, тиждень за тижнем. І просто не зможемо пережити цю кризу без державної підтримки», - зазначив гендиректор Lufthansa у відеозверненні до персоналу компанії.

Він додав, що вже почав обговорювати порятунок групи авіаперевізників з урядом країн, де базуються авіакомпанії. Планується, що переговори пройдуть в Берні, Берліні, Брюсселі та Відні.

Спор також наголосив, що Lufthansa вступила в кризову ситуацію з фінансовими резервами близько чотирьох мільярдів євро. Однак, зіткнувшись з погіршенням ситуації, компанія прийняла радикальні заходи про скороченню витрат. «Зокрема, довелося закрити бюджетний перевізник Germanwings і позбутися 40 літаків з флоту компанії. В результаті залишилися без роботи понад сім тисяч осіб. Питання їх подальшого працевлаштування вирішується за допомогою профспілок», - повідомив гендиректор.

У 2019 компанія Lufthansa Group завоювала звання найбільш затребуваного перевізника в Європі. За минулий рік авіакомпанії, що входять в Lufthansa Group, разом зробили понад мільйон рейсів, а показник завантаженості літаків перевищив 80%.

Як повідомлялося, половина авіакомпаній у світі на межі закриття через пандемію.

Зазначимо, що Єврокомісія закликає продовжити заборону на поїздки у Шенгенській зоні.

  Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: