Минулого року 60 тис. т українських сирних продуктів успішно продали в Росію - експерт

Минулого року 60 тис. т українських сирних продуктів успішно продали в Росію - експерт
Фото: УНІАН

Росія «закрила» ринок сирів для України ще у 2015 році

У 2017 році 60 тис. т українських сирних продуктів успішно продали в Росію. Як це стало можливим за наявності чинної заборони Росії на українські сири, розповідає в інтерв’ю «Главкому» голова Ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

«За минулий рік до Білорусії було продано приблизно 60 тис. т сирних продуктів з України. Що це за явище? Це значить, що Росія, яка закрила ринок сирів для України в 2015 році, сьогодні знову споживає сири з України», - говорить Чагаровський.

За його даними, у 2013 році Україна експортувала десь 800 тис. т сиру і сирних продуктів у Росію.

«Тоді ми були третіми постачальниками після Білорусі та Німеччини. Сьогодні знову Україна експортує в Росію, але тепер через територію Білорусі. Також існує сірий контрабандний ринок. Товар заходить в Білорусь як харчовий продукт, там переклеюються наліпки, і далі все це йде в Росію. Саме тому я стверджую, що 60 тис. тонн сирних продуктів було успішно продано до Росії», - пояснив експерт.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Вадим Чагаровський: Українець тепер споживає у рази менше молочної продукції, ніж за радянських часів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: