Минулого року в Україні збільшилася кількість біоелектростанцій на третину - уряд

Минулого року в Україні збільшилася кількість біоелектростанцій на третину - уряд
В уряді закликають вернути увагу на інвестиційну привабливість сфери виробництва енергії зі сміття

На сьогодні в Україні працює 33 електростанції, що виробляють енергію з біогазу

За підсумками 2018 року потужність електростанцій, що видобувають енергію з біогазу в Україні зросла близько на третину — з 34 мегаватів до 46 мегаватів. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Зазначається, що наразі в Україні діє 33 електростанції, що генерують енергію з біогазу, з яких 20 — працюють на сміттєзвалищах. Такі електростанції використовують газ, що утворюється на сміттєвих полігонах для виробництва з нього теплової та електроенергії.

«Із одного полігону, де зібрано понад 1 млн тонн сміття, можна видобути біля 3 млн м³ у рік звалищного газу, що містить близько 50% чистого біометану», — повідомляють в уряді.

Там закликають місцеві органи влади звернути увагу на інвестиційну привабливість сфери виробництва енергії зі сміття.

«Один із успішних проектів — біогазовий комплекс потужністю 659 кіловат на сміттєзвалищі у Хмельницькому. У проект інвестовано 34 млн гривень. Комплекс може виробляти близько 5 млн кіловат-годин електроенергії в рік за «зеленим» тарифом (12,4 євроценти за кіловат-годину). Для порівняння цього обсягу електроенергії достатньо для вуличного освітлення міста», — додають у прес-службі Кабміну.

Нагадаємо, що у серпні 2018 року у Кам’янці-Подільському запустили технологічну лінію, що дозволяє видобувати газ із твердих побутових відходів, а на початку липня 2018 року там відкрили єдину в Україні теплову біоелектростанцію.

Загалом, у 2018 році в Україні встановили втричі більше нових «зелених» електростанцій, ніж за попередній рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: