МВФ полегшить борговий тягар 25 найбіднішим країнам світу

МВФ полегшить борговий тягар 25 найбіднішим країнам світу
Гранти найбіднішим країнам для покриття їхніх боргових зобов'язань перед МВФ протягом наступних 6 місяців допоможуть спрямувати більше своїх обмежених фінансових ресурсів на життєво важливі медичні та інші заходи

Серед країн, що отримають полегшення з обслуговування боргу: Афганістан, Буркіна-Фасо, Конго, Гвінея, Гаїті, Ліберія, Мадагаскар, Мозамбік, Непал, Соломонові острови, Таджикистан, Того та Ємен

Виконавчий комітет Міжнародного валютного фонду затвердив негайне полегшення боргового навантаження для 25 країн щодо стримування та ліквідації наслідків катастроф (CCRT). Про це заявила директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва, передає пресслужба установи.

«Це надає гранти найбіднішим та найвразливішим країнам для покриття їхніх боргових зобов'язань перед МВФ на початковій фазі протягом наступних 6 місяців і допоможе їм спрямувати більше своїх обмежених фінансових ресурсів на життєво важливі невідкладні медичні та інші заходи з надання допомоги», - підкреслила Георгієва.

За її словами, у CCRT є ресурси у розмірі близько $500 млн на виплату допомоги.

Країни, які отримають полегшення з обслуговування боргу: Афганістан, Бенін, Буркіна-Фасо, ЦАР, Чад, Коморські острови, ДР Конго, Гамбія, Гвінея, Гвінея-Біссау, Гаїті, Ліберія, Мадагаскар, Малаві, Малі, Мозамбік, Непал, Нігер, Руанда, Сан-Томе і Принсіпі, Сьєрра-Леоне, Соломонові острови, Таджикистан, Того та Ємен.

Як повідомляла The New York Times з посиланням на представників МВФ, за допомогою до фонду звернулися в основному країни з ринками, що розвиваються. У загальній сумі як екстрене фінансування вони попросили кредит приблизно в 20 млрд доларів за нульовою або низькою ставкою.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд готовий задіяти весь свій резервний фонд у розмірі одного трильйона доларів для допомоги країнам подолати кризу, викликану пандемією коронавірусу.

Аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch очікують у 2020 році падіння світового ВВП на 1,9%, водночас глибока рецесія є базовим сценарієм.

Директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва оголосила, що світ увійшов у нову рецесію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: