МВФ вперше в історії зафіксував зупинку світової економіки

МВФ вперше в історії зафіксував зупинку світової економіки
У МВФ заявили про зупинку світової економіки

В даний час рецесія гірша, ніж під час кризи 2008-2009 років, зазначила глава МВФ

Через пандемію коронавірусу світова економіка практично зупинилася. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва.

За її словами, зараз рецесія гірше, ніж під час кризи 2008-2009 років.

«Ми ніколи в історії МВФ не бачили, щоб світова економіка зупинилася. Ми в рецесії, вона набагато гірша, ніж глобальна економічна криза», - заявила глава МВФ.

У зв'язку з цим Георгієва зазначила готовність МВФ задіяти весь свій резерв в розмірі $1 трлн.

«По суті, ніколи ще за 75-річну історію нашого фонду так багато країн не потребували екстреного фінансування - до нас вже звернулися 85 країн, причому всі одночасно», - повідомила глава МВФ.

В кінці березня американський інвестбанк JPMorgan повідомив, що глобальна економіка знаходиться в стані рецесії, глибина якої може виявитися безпрецедентною.

Однак аналітики припустили, що шок для світового ВВП хоча і буде вкрай сильним, але довго не триватиме. Умовою для цього є швидке вирішення ситуації з пандемією коронавірусу.

Спалах захворювання Covid-19, викликаний новим типом коронавірусу SARS-CoV-2, був виявлений в кінці грудня в китайському місті Ухань. До теперішнього моменту вірус охопив більшість країн світу, заразилися більше 1 млн осіб.

Як пише The New York Times з посиланням на представників МВФ, за допомогою до фонду звернулися в основному країни з ринками, що розвиваються. У загальній сумі як екстрене фінансування вони попросили кредит приблизно в 20 млрд доларів за нульовою або низькою ставкою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: