На Рівненщині майже половина боргів за газ припадає на отримувачів субсидій

На Рівненщині майже половина боргів за газ припадає на отримувачів субсидій

З 1 травня за наявності двомісячної заборгованості житлова субсидія на наступний період не призначатиметься, наголошують у «Рівнегаз збуті»

Отримувачі субсидій на Рівненщині заборгували за газ 73 млн грн. Ці неплатежі складають 46% від загального боргу за газ перед ТОВ «Рівнегаз збут». Наявність боргу робить неможливим нарахування субсидії в найближчий час.  

Основною вимогою для отримувача субсидії, згідно чинного законодавства, є вчасна сплата комунальних послуг з урахуванням призначеної допомоги. Станом на березень 2018 року заборгованість побутових споживачів Рівненської області за спожитий газ перед  ТОВ «Рівнегаз збут» становить  157 млн грн, в тому числі 73 млн грн -  заборгованість споживачів, які користуються субсидією.

«У період отримання субсидії заборгованість неприпустима, проте на сьогодні  46% споживачів, які боргують товариству – субсидіанти. Тому звертаємо увагу споживачів на необхідність вирішення питання погашення заборгованості за спожитий природний газ у найкоротші терміни», - зазначає директор ТОВ «Рівнегаз збут» Леонід Кошельник.

У зв’язку із закінченням опалювального сезону та проведенням перепризначення субсидій населенню структурними підрозділами  управління праці та соціального захисту населення, ТОВ «Рівнегаз збут» звертається до споживачів-субсидіантів із проханням погасити прострочені заборгованості задля збереження соціальної допомоги.

З 1 травня 2018 року за наявності двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг у споживача житлова субсидія на наступний період не призначатиметься, згідно постанові Кабінету міністрів України №300 від 26 квітня 2017 року. У Рівненській області таких боржників, які ще  отримують субсидії, є понад п'ять тисяч осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: