Нацбанк відновив постачання готівкового долару в Україну

Нацбанк відновив постачання готівкового долару в Україну

У зв'язку з коронавірусом значно скоротилося число авіарейсів в Україну, у тому числі тих, якими доставлялося готівкова валюта

Національний банк відновив постачання готівкового долара в Україну. Про це 25 березня заявив заступник голови НБУ Олег Чурий.

За його словами, у зв'язку з коронавірусом значно скоротилося число авіарейсів в Україну, у тому числі тих, якими доставлялося готівкова валюта.

«Були банки, які завозили її і розпродавали її для поповнення кас, для задоволення попиту фізичних осіб. На сьогодні є проблеми з авіасполученням, тому НБУ долучився до доставки іноземної валюти в Україну», - додав він.

Також він повідомив, що минулого тижня вдалося доставити кілька партій в готівковому євро.

«Ми для цього провели два аукціони з продажу готівкового євро за безготівковий євро. Ми провели два аукціону - на 100 і 200 млн євро, але попит був невисокий і ми продали всього 36 млн євро ... Попит на євро стихає», - зазначив Чурий.

Він також додав, що сьогодні НБУ проводить перший аукціон з продажу готівкового долара.

«Ми виставили 130 млн доларів, які вдалося доставити в Україну. Наступний аукціон з продажу готівкового долара ми будемо проводити в понеділок. І на наступному тижні ми зможемо завезти певну партію доларів. Найближчим часом будемо регулярно проводити аукціони по долару, поки не задовольниться попит банків їх клієнтів», - додав заступник глави НБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: