«Нафтогаз» почав новий спір з Коломойським в Лондонському суді

«Нафтогаз» почав новий спір з Коломойським в Лондонському суді

Сума нового контракту з юрфірмою на 2019 рік очікується на рівні 4 млн євро

НАК «Нафтогаз України» оголосив про намір укласти новий договір з юридичною фірмою KWM Europe LLP про захист своїх інтересів в суперечці з міноритарними акціонерами ПАТ «Укрнафта» в Лондонському міжнародному арбітражному суді.

Цей намір оприлюднено в системі ProZorro 10 січня.

Сума нового контракту з юрфірмою на 2019 рік очікується на рівні 4 млн євро.

За інформацією видання enkorr, новий арбітражний розгляд міноритаріями «Укрнафти» Littop Enterprises Limited, Bridgemont Ventures Limited, Bordo Management Limited з одного боку і «Нафтогазом» з іншого, став наслідком давньої суперечки про правомочність акціонерної угоди, розпочатої «Приватом» ще в 2015 році.

Нагадаємо, в квітні минулого року Лондонський суд виніс рішення щодо цього спору, яким скасував ключовий пункт акціонерної угоди «Укрнафти».

Цей пункт передбачав, що виключне право визначати кандидатуру голови правління, а отже і весь його склад, належить міноритарним акціонерам, афільованим з групою «Приват».

У новому судовому процесі сторони мають намір вимагати один з одного відшкодування збитку. Цю інформацію в жовтні 2018 році підтвердив глава юридичного департаменту «Нафтогазу» Ярослав Теклюк.

Станом на кінець 2018 року сторони ще не заявили точний розмір необхідної компенсації. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: