Один з найбільших платників податків у Західній Україні заявляє, що його намагаються дискредитувати тютюнові корпорації

Один з найбільших платників податків у Західній Україні заявляє, що його намагаються дискредитувати тютюнові корпорації

«Винниківська тютюнова фабрика» виступає проти введення мінімальних цін на сигарети

Прес-служба «Винниковської тютюнової фабрики» зробила спеціальну заяву у зв'язку з тим, що цього тижня ряд досить відомих ресурсів опублікували інформацію про те, що «Львівська тютюнова фабрика» (ЛТФ) з вересня 2017-го по січень 2018 року не купила ні однієї акцизної марки для виробництва сигарет і не платила акцизний податок. Ця інформація була оприлюднена на підставі відповіді ДФС на депутатський запит №114 / 7-821 / 1 від 02.03.18 р.

Але, як пояснили в прес-службі «Винниковської тютюнової фабрики», ЛТФ і не могла отримувати акцизні марки.

Справа в тому, що більше року тому юридична особа ТОВ «Львівська тютюнова фабрика» припинила існування. Виробникові повернули його історичну назву - «Винниківська тютюнова фабрика» (ВТФ), було утворено нову юрособу, яка сплачувала акцизний податок і, в установленому порядку, отримувала акцизні марки.

У зв'язку з цим прес-служба «Винниківської тютюнової фабрики» заявила наступне: «ми ознайомилися з деякими матеріалами про те, що ЛТФ в 2017 р. не отримала жодної акцизної марки. Подібні нахабно брехливі матеріали ми розцінюємо як методи брудної конкуренції з боку транснаціональних корпорацій PhilipMorris, JTI, В.А.Т. і монополіста на ринку дистрибуції сигарет - компанії «Тедис». Вони всіма правдами і неправдами вже четвертий рік намагаються «протягнути» через парламент введення мінімальних цін на сигарети. За нашими розрахунками, якщо ВР погодиться з цією ініціативою, вже в цьому році пачка сигарет коштуватиме в роздрібі 26,5 грн, а в 2019 г. - більше 30 грн. Це призведе до стрімкого зростання цін на тютюнові вироби в цілому, можливості отримання зазначеними суб'єктами надприбутків і зростання контрабанди сигарет в Україну.

«Винниківська тютюнова фабрика» послідовно виступає проти введення мінімальних цін і відстоює принципи чесної конкуренції на ринку, що і не влаштовує учасників своєрідної картельної змови великих корпорацій і найбільшого дистриб’ютора».

Крім того, прес-службою ВТФ були надані матеріали, що підтверджують сплату в 2017 р. акцизного податку - майже 1,3 млрд грн і більше 360,5 млн грн за перший квартал 2018 р.

До речі, «Винниківська тютюнова фабрика» зараз стала провідним платником податків в регіоні. Прозорість всієї її діяльності підтверджується вдячністю Головного управління ДФС у Львівській області за підписом начальника управління Ігоря Кондра - «за високий рівень податкової культури, сумлінне виконання податкових зобов'язань».

_3_

Як підкреслили в прес-службі ВТФ, це відкрита інформація і вона добре відома конкурентам. Але згаданий депутатський запит був навмисне оформлений таким чином, що стосувався придбання акцизних марок вже закритою юридичною особою і саме за той період, коли ця особа вже припинила діяльність.

Це могло бути зроблено тільки з метою очорнити єдиного в Україні національного виробника тютюнових виробів, тобто проявом нечесної конкуренції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: