Оприлюднені останні зведені дані про пошкоджені, зруйновані об’єкти та загальні збитки, завдані Донбасу окупацією

Оприлюднені останні зведені дані про пошкоджені, зруйновані об’єкти та загальні збитки, завдані Донбасу окупацією

Найбільше постраждав приватний житловий фонд — тисячі зруйнованих вщент будинків

Матеріальні втрати Донбасу за час російської окупації складають близько 13 мільярдів гривень. Про це йдеться у відповіді на офіційний запит «Главкома» до обласних військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей.

За даними Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, на 1 жовтня 2017 року нараховувалось 7627 пошкоджених та зруйнованих об’єктів. Загальна сума збитків становила 9 млрд грн. Найбільше перепало приватному житловому фонду: пошкоджено 3444 будинків у Станично-Луганському районі, 2244 — Попаснянському районі, 289 — Новоайдарівському районі, 143 — Лисичанську і 30 — Рубіжному. В цілому зруйновано 393 житлових будинка на суму 432,4 млн. грн.

Від воєнних дій постраждали 25 закладів освіти, 15 об’єктів промисловості, 13 закладів культури і спорту, 10 закладів охорони здоров’я.

Суттєвих втрат зазнала і дорожня інфраструктура Луганщини: зруйновано 21 автомобільну дорогу державного значення (сума збитків оцінюється у 2,1 млрд. грн), 37 місцевих доріг (1 млрд. грн) і 10 мостів (195,3 млн. грн).

(для перегляду списку натисніть на зображення)

Не менші збитки зазнала Донецька область. За відомостями Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, на 1 грудня 2017 року зруйнованими і пошкодженими вважаються 7403 об’єкта. Сума матеріальних втрат становить 4 млрд. грн.

Левову частину пошкоджених будівель нараховують житлові будинки (7151). Далі розташувалися об’єкти дорожньо-транспортної інфраструктури (36), заклади торгівлі (31), загальноосвітні навчальні заклади (27), заклади охорони здоров’я (21).

 (для перегляду списку натисніть на зображення)

Читайте також статтю «Главкома» Відновлення Донбасу: програма Гройсмана проти «плану Яценюка».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: