Підприємці з Донбасу отримали від Євросоюзу 123,5 млн грн

Підприємці з Донбасу отримали від Євросоюзу 123,5 млн грн

ЄС надав підприємцям з Донбасу 123,5 млн грн

Програма FinancEast передбачає відшкодування до 50% вартості інвестиційних проєктів

З грудня 2019 року по квітень 2020 року ЄС надав 123,5 млн гривень у вигляді субсидій та компенсацій для мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє представництво ЄС в Україні.

Кошти надали у рамках програми FinancEast,  що фінансується Європейським Союзом. Програма передбачає відшкодування до 50% вартості інвестиційних проєктів. Йдеться про придбання у лізинг або у кредит сільськогосподарської техніки, обладнання і транспортних засобів, монтаж, будівництво та реконструкцію приміщень.

«Донецька та Луганська області нині як ніколи потребують допомоги та інвестицій для сталого економічного та соціального відновлення. Вже є хороший старт: з початку року програма FinancEast в межах EU4Business профінансувала майже 70 інвестиційних проєктів мікро- та малих підприємств. І ця цифра буде зростати за допомогою гранту, наданого Європейським Союзом», – сказав голова представництва ЄС в Україні посол ЄС Матті Маасікас.

FinancEast реалізують німецький державний банк розвитку KfW та Фонд розвитку підприємництва в межах проєкту «Підтримка Європейського Союзу для Сходу України» та ініціативи ЄС EU4Business. Головними партнерами стали АТ «Ощадбанк» та ТОВ «ОТП Лізинг».

Для реалізації програми Європейський Союз виділив грант у розмірі 9,5 мільйонів євро. FinancEast стартувала 20 грудня 2019 року і триватиме до 2022 року або раніше, якщо будуть використані усі кошти. З умовами програми можна ознайомитися на сайті.

Раніше повідомляли, що Євросоюз виділить Україні 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги у рамках реалізації стратегії «Команда Європи» («Team Europe»).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: