Євросоюз ввів мито на імпорт кукурудзи

Євросоюз ввів мито на імпорт кукурудзи
Євросоюз вводить мита, коли вартість імпортованої американської кукурудзи падає нижче мінімальної ціни ЄС протягом 10 днів поспіль

Мито на імпорт кукурудзи, жита і сорго становитиме € 5,27 ($ 5,72) за тонну

Європейський Союз з понеділка, 27 квітня, ввів мито на імпорт кукурудзи, жита і сорго в розмірі € 5,27 ($ 5,72) за тонну через падіння цін в США до 10-річного мінімуму. Тариф оголошений в офіційному журналі ЄС.

Як зазначили Refinitiv Agriculture в Telegram, Євросоюз вводить мита, коли вартість імпортованої американської кукурудзи падає нижче мінімальної ціни ЄС протягом 10 днів поспіль.

«Вартість кукурудзи різко впала, оскільки епідемія коронавіруса вплинула на попит на паливо, включаючи біопаливо і етанол, що займає більшу частину поставок кукурудзи в США», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що перспектива повторного введення мита в ЄС призвела до зростання попиту на кукурудзу, доступну в рамках безмитних імпортних квот. «Так, імпортери витратили в останні тижні квоти на поставки без сплати мита близько 1,2 млн. тонн для української кукурудзи, доступної в 2020 році, і майже вибрали окрему квоту на першу половину року в обсязі близько 139 тис.тонн для кукурудзи будь-якого походження», - інформує видання.

Нагадаємо, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства планує обмежити експортні відвантаження української кукурудзи на поточний маркетинговий рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: