Порошенко заявив про «стриманий оптимізм» щодо нового голови НБУ

Порошенко заявив про «стриманий оптимізм» щодо нового голови НБУ
Порошенко офіційно представив Смолія колективу Нацбанку

«Кроки нового керівника Нацбанку будуть мати підтримку і президента, і парламенту, і уряду»

Президент Петро Порошенко привітав нового очільника Нацбанку Якова Смолія, підкресливши необхідність незалежності Національного банку. Відеотрансляція заходу з представлення нового голови НБУ велася на Facebook-сторінці глави держави.

«Сьогоднішнє голосування в парламенті дає мені підстави для стриманого оптимізму. Я хочу подякувати парламенту, який в цих непростих умовах знайшов в собі сили з першого разу віддати 247 голосів на підтримку незалежності Національного банку», — сказав Петро Порошенко під час прес-брифінгу.

Порошенко впевнений, що кроки нового керівника Національного банку будуть мати підтримку і президента, і парламенту, і уряду.

«За чотири роки, можливо, вперше в нашій історії Нацбанк був по-справжньому незалежний. Ніхто з політиків, ні з парламенту, ні уряд, ні президент, Валерія Олексіївна може це підтвердити, жодного разу вказуючим перстом не давав команду або видавати рефінансування, або прибирати банк, або залишати банк, або встановлювати ставку, або робити якість кроки по Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, хоча робив все, аби підтримати незалежність Національного банку. Це ключова позиція для будь-якого регулятора», — заявив президент.

Читайте також: Новий глава НБУ. Як Яків Смолій став мільйонером (досьє)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: